Diensten

Nieuwbouw

U heeft een nieuwe woning gebouwd of een stuk bijgebouwd.

Wij voegen deze graag voor u op. Er worden passende stalen gezet om het mooiste resultaat te bepalen.

Combinaties met zand en cement of Seifert om een toon op toon voeg te bepalen.

Renovatie

We starten de renovatie met het plaatsen van een stelling – inclusief stofnetten – en met het degelijk afschermen van ramen en deuren zodat de klant minimale hinder ondervind van stof.

De volgende stap is het uitslijpen en uitbeitelen van de oude voegen alsook het verwijderen van oude mortelresten op de stenen.  
Om de stenen opnieuw in hun originele kleur en voorkomen te herstellen beschikken we over twee mogelijkheden: chemische reiniging of zandstralen.  De keuze tussen beide technieken is afhankelijk van het type steen enerzijds en de aard van de vervuiling anderzijds.

Vervolgens worden de gevels onder hoge druk gespoeld tot er geen stof en/of steengruis meer aanwezig is in de voegen; dit om een goede hechting van de voegspecie te garanderen.

De laatste stap van de renovatie betreft het opvoegen van de gevel.  Daartoe worden enkele stalen voegspecie aangebracht zodat de klant kan kiezen volgens smaak.  Na het voegen van de gevel in een kleur naar keuze is Uw woning zo goed als nieuw.

Hydrofoberen van gevel

Het hydrofoberen van gevels wordt ten stelligste aangeraden na een gevelrenovatie.  Hierbij worden de gevels behandeld met een product zodat deze geen water en vuil meer opnemen.  Hierdoor kan U langer genieten van uw vernieuwde gevel.

​Voor meer informatie over onze werkzaamheden kan U ons vrijblijvend contacteren.  

Plaatsen van steenstrips

Een tweede mogelijkheid om uw woning te verfraaien betreft het plaatsen van steenstrips.  Hierdoor bekomt U een volledig nieuwe gevel.
De oude gevel wordt aangepast indien nodig – raamopeningen, deuropeningen, vensterbanken, … worden vergroot/verkleind – en vervolgens grondig gereinigd om al het stof te verwijderen.

Daarna wordt de gevel gecementeerd om een vlak en waterdicht oppervlak te bekomen zodat de hechting van de steenstrip gegarandeerd is.  
De steenstrips worden gekleefd met een hoogwaardige kleefcement en tenslotte gevoegd in een kleur naar keuze.

​Dit kan ook op buitengevelisolatie. De EPS wordt dan eerst vergind tegen de bestaande gevel, er wordt een cementlaag aangebracht en daarna verplugd in de gevel. Zo creëer je een vast, stevig oppervlak die meteen waterdicht is en geen schermen of barsten kunnen vertonen.